Projects

Collection by ArchDaily • Last updated 18 hours ago

17.97k 
Pins
 • 
1.42m 
Followers
ArchDaily
Tasked with crafting versatile spaces suitable for relaxation, entertaining, and hosting intimate dining and arts evenings, DGN Studio have transformed a dark Victorian semi-detached terrace into a serene, brutalist-inspired home in East London.

Concrete Plinth House / DGN studio

Tasked with crafting versatile spaces suitable for relaxation, entertaining, and hosting intimate dining and arts evenings, DGN Studio have transformed a dark Victorian semi-detached terrace into a serene, brutalist-inspired home in East London.

In 2016 JASPER ARCHITECTS won the competition organized by SIGNA, Austria’s largest privately-owned real estate company, for an overall redesign of the former "Centrum Warenhaus" shopping mall of the GDR, built in 1979. The competition task was to present a concept to turn this massive squared building block of 80m x 80m into usable office space for the digital era.

UP! Berlin / JASPER ARCHITECTS

In 2016 JASPER ARCHITECTS won the competition organized by SIGNA, Austria’s largest privately-owned real estate company, for an overall redesign of the former "Centrum Warenhaus" shopping mall of the GDR, built in 1979. The competition task was to present a concept to turn this massive squared building block of 80m x 80m into usable office space for the digital era.

The project is located on approximately 10 hectares of urban land south of the city of Macas. Its owners use this space as a distraction from the fast-paced life in the center of the city, as well as for fish and livestock farming.

El Tanque Leisure Area / Urdiales Estudio de Arquitectura

The project is located on approximately 10 hectares of urban land south of the city of Macas. Its owners use this space as a distraction from the fast-paced life in the center of the city, as well as for fish and livestock farming.

Text by Jean Nouvel.

Henderson Cifi Tiandi / Ateliers Jean Nouvel

Text by Jean Nouvel.

Tech-powered design company Bryden Wood has completed a new hospital for Circle Health Group which combines form and function to boost clinical outcomes. The hospital is built on the site of the former BBC Pebble Mill Studios in Edgbaston’s Health Quarter.

Circle Birmingham / Bryden Wood

Tech-powered design company Bryden Wood has completed a new hospital for Circle Health Group which combines form and function to boost clinical outcomes. The hospital is built on the site of the former BBC Pebble Mill Studios in Edgbaston’s Health Quarter.

Renowned for their design prowess across India, Chromed Design Studio has emerged triumphant in the creation of their latest educational project - The Manaskriti School. The school is located in Faridabad and is a metal shell smartly adapted & converted into a school building. With one eye focused on details and the other on utilitarianism, Ar. Abhigyan Neogi believes that a school design should radically rethink both traditional classroom learning as well as the physical arrangement of the

Manaskriti School / Chromed Design Studio

Renowned for their design prowess across India, Chromed Design Studio has emerged triumphant in the creation of their latest educational project - The Manaskriti School. The school is located in Faridabad and is a metal shell smartly adapted & converted into a school building. With one eye focused on details and the other on utilitarianism, Ar. Abhigyan Neogi believes that a school design should radically rethink both traditional classroom learning as well as the physical arrangement of the

Trau Quy house is a bespoke design for a middle-aged family with a simple, nostalgic and introverted lifestyle. The house characterised itself by thorough moderation of details as a celebration of space orientation.

Trau Quy House / TOOB STUDIO

Trau Quy house is a bespoke design for a middle-aged family with a simple, nostalgic and introverted lifestyle. The house characterised itself by thorough moderation of details as a celebration of space orientation.

The Nanwanggang village, under the governance of Xinyang city, has abolished its administrative establishment since the township merging and adjustment many years ago. The entire base consists of two parts - the former courtyard of the township government has fallen into disuse while its adjacent grain reserve depot has been out of service for years. How to re-energize these two neighboring and unoccupied collective assets have thus become the biggest challenge in our design.

The Rural of Dabie Mountains / HOMME ARCHITECTS

The Nanwanggang village, under the governance of Xinyang city, has abolished its administrative establishment since the township merging and adjustment many years ago. The entire base consists of two parts - the former courtyard of the township government has fallen into disuse while its adjacent grain reserve depot has been out of service for years. How to re-energize these two neighboring and unoccupied collective assets have thus become the biggest challenge in our design.

This library and community center is located in the city of Nasushiobara, about 150 km north of Tokyo. The commission was awarded in a 2016 competition. Forests, an important part of the city’s identity, inspired the design. When we step into a forest, we sense the subtle yet constant changes in season, weather, and plant and animal life, absorbing these transformations in multiple emotionally powerful ways.

Nasushiobara City Library / Mari Ito + UAo

This library and community center is located in the city of Nasushiobara, about 150 km north of Tokyo. The commission was awarded in a 2016 competition. Forests, an important part of the city’s identity, inspired the design. When we step into a forest, we sense the subtle yet constant changes in season, weather, and plant and animal life, absorbing these transformations in multiple emotionally powerful ways.

The project is located on a steep lot on the shores of Lake Memphremagog, not far from the Franciscan monks' abbey in St-Benoit-du-Lac. The clients wish to create on this large wooded lot, a living space that reflects their image: dynamic, welcoming, and friendly. They see their home as a contemporary and warm place for meetings with friends.

Memphremagog House / NatureHumaine

The project is located on a steep lot on the shores of Lake Memphremagog, not far from the Franciscan monks' abbey in St-Benoit-du-Lac. The clients wish to create on this large wooded lot, a living space that reflects their image: dynamic, welcoming, and friendly. They see their home as a contemporary and warm place for meetings with friends.

When this project began, the client wanted the buildings to be designed based on a form found in nature. Instead of creating merely imitative forms, however, we focused on developing the spatial experience by staging views and establishing the relationship between the structures and their surrounding environment. Eventually, four houses, the Seeds, were constructed. They seemed to arise from another dimension, looking nothing like we had originally planned.

The Seeds Wood Houses / ZJJZ

When this project began, the client wanted the buildings to be designed based on a form found in nature. Instead of creating merely imitative forms, however, we focused on developing the spatial experience by staging views and establishing the relationship between the structures and their surrounding environment. Eventually, four houses, the Seeds, were constructed. They seemed to arise from another dimension, looking nothing like we had originally planned.

The Playground MacroLotto Zero Prato is one of the main reuse interventions planned in the broader urban regeneration project “P.I.U. Prato”, involving the area of Macrolotto Zero, a “factory-city” urban fabric, a territory highly exploited for residential and productive purposes, with no public spaces or services.

Playground MacroLotto Zero Prato / Ufficio Planificazione degli Spazi Pubblici del Comune di Prato

The Playground MacroLotto Zero Prato is one of the main reuse interventions planned in the broader urban regeneration project “P.I.U. Prato”, involving the area of Macrolotto Zero, a “factory-city” urban fabric, a territory highly exploited for residential and productive purposes, with no public spaces or services.

The challenge of the refurbishment of the Business Faculty at the University of Mondragón in Oñati (Gipuzkoa) consisted of adapting the existing spaces to the needs of the users and to current learning methodologies. For this, we devised a participatory design process including all the parties involved (students, teachers, and administrative staff) to define a Strategic Design Brief for the building. The existing traditional classrooms were transformed into open, flexible, and conn

Refurbishment Oñati Campus / nimba studio + KREAN

The challenge of the refurbishment of the Business Faculty at the University of Mondragón in Oñati (Gipuzkoa) consisted of adapting the existing spaces to the needs of the users and to current learning methodologies. For this, we devised a participatory design process including all the parties involved (students, teachers, and administrative staff) to define a Strategic Design Brief for the building. The existing traditional classrooms were transformed into open, flexible, and conn

The most recent addition to the 105-acre Enchantment Resort in Sedona, Arizona was designed with the mountain biker, hiker and nature lover in mind. The resort is set in Boynton Canyon, a red-rock box canyon nestled in the Coconino National Forest, providing a stunning base camp for outdoor adventures. To respond to the natural beauty of the site, Gluckman Tang Architects worked with the resort to create Trail House, a 4,000 SF activity center which serves as the gathering point for resort…

Trail House / Gluckman Mayner Architects

The most recent addition to the 105-acre Enchantment Resort in Sedona, Arizona was designed with the mountain biker, hiker and nature lover in mind. The resort is set in Boynton Canyon, a red-rock box canyon nestled in the Coconino National Forest, providing a stunning base camp for outdoor adventures. To respond to the natural beauty of the site, Gluckman Tang Architects worked with the resort to create Trail House, a 4,000 SF activity center which serves as the gathering point for resort…

The house is located in a new resettlement area in Nha Trang, which is a coastal city with white sandy beaches and clear waters. In addition, Nha Trang is well-known for fisheries that are a part of factors in Nha Trang’s economy after tourism, however, this place is facing the problems of the country like losing the traditional careers because the urbanization is growing sharply.

Hon Xen House / A+ Architects

The house is located in a new resettlement area in Nha Trang, which is a coastal city with white sandy beaches and clear waters. In addition, Nha Trang is well-known for fisheries that are a part of factors in Nha Trang’s economy after tourism, however, this place is facing the problems of the country like losing the traditional careers because the urbanization is growing sharply.

Located in sec 82 Mohali, a grooming industrial area, this project is a commercial building owning a major focus on being leased out for offices or display centers in the corporate arena. It was a demanding job to do these two south east facing plots into something that lets happy vibes to everything and everybody around and furthermore , be such a stand that inspires the projects in prenatal state to be of a statute similar , thus , bringing class and pep to the otherwise mundane - grey…

Never Never Cube / Studio Ardete

Located in sec 82 Mohali, a grooming industrial area, this project is a commercial building owning a major focus on being leased out for offices or display centers in the corporate arena. It was a demanding job to do these two south east facing plots into something that lets happy vibes to everything and everybody around and furthermore , be such a stand that inspires the projects in prenatal state to be of a statute similar , thus , bringing class and pep to the otherwise mundane - grey…